Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

“Inclusió, diversitat i Acolliment Familiar”
Conferència a càrrec de D. JESÚS PALACIOS GONZÁLEZ 

Lambda i Acaronar organitzen el pròxim 14 de desembre a partir de les 19 hores la conferència “Inclusió, diversitat i Acolliment Familiar”. Aquesta conferència està emmarcada dins de les activitats de Foment de l’Acolliment Familiar que Acaronar realitza com a entitat col·laboradora de la Generalitat Valenciana, i sobretot dins de les accions que se sumen a la Campanya. La seua finalitat principal és sensibilitzar sobre les necessitats de la infància en situació de desprotecció, promocionar el recurs de l’Acolliment Familiar i cercar famílies interessades i disposades a acollir.  

Per a aconseguir aquest objectiu de sensibilització i captació de famílies d’acolliment, Acaronar desenvolupa una estratègia de col·laboració entre aquells col·lectius ciutadans organitzats, que creem poden estar interessats per aquesta idea. (oficines de l’Acolliment Familiar)

El col·lectiu de famílies homoparentals és un grup potencialment disponible per a l’acolliment i l’adopció de xiquets i xiquetes en situació de desprotecció i que necessiten d’una experiència familiar.

Encara que és molt l’avançat en la nostra societat, sobretot en l’aspecte jurídic, referent al reconeixement dels drets del col·lectiu LGT, encara existeixen reticències i prejudicis entre la societat i els professionals que qüestionen l’acolliment i l’adopció per part d’aquestes persones. Com a conseqüència molts xiquets i xiquetes que podrien beneficiar-se d’una experiència familiar no poden fer-ho pels prejudicis socials existents.

D’altra banda, les famílies homoparentals que acullen i adopten, s’enfronten als mateixos reptes que la resta de famílies. Per aquest motiu és necessari que abans de prendre la decisió d’acollir o adoptar les famílies homoparentals siguen conscients dels requisits, procediments, recursos, i llocs als quals dirigir-se.

CAMPANYA D’ACOLLIMENT DE XIQUETS XICOTETS (0 – 6 ANYS) AMB NECESSITATS ESPECIALS. 
La Direcció general d’Infància i Adolescència, ha iniciat una Campanya d’Acolliment de xiquets amb necessitats especials, menors de 7 anys. L’objectiu és poder oferir-los Acolliment i poder passar de l’Acolliment Residencial en el qual es troben en l’actualitat a persones o famílies que rebran per a açò, una formació, preparació i suports específics que la Generalitat ha previst per al desenvolupament d’aquesta col·laboració.

Lambda i la resta d’entitats col·laboradores en el foment de l’acolliment familiar, posem tots els mitjans a la disposició de la ciutadania per a informar, acostar i orientar a totes les persones interessades, respecte a aquesta Campanya i la forma de col·laborar en l’acolliment familiar.

Consulta més informació ací.

Per motius d’aforament es prega confirmar assitència:  https://goo.gl/forms/IORZCSlQSKsiP9FI3

Share This