Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Amb motiu del Dia Internacional de la Bisexualitat, que es commemora hui, 23 de setembre, reivindiquem una major visibilitat, el reconeixement i la normalització de la bisexualitat, ja que es tracta d’una orientació sexual constantment qüestionada i molt poc coneguda a nivell social.

El desconeixement generalitzat sobre aquesta orientació sexual porta a les persones bisexuals a haver de combatre estereotips i prejudicis durant tota la vida. Les persones bisexuals ens veiem obligades a reafirmar constantment qui som i s’associa la nostra orientació sexual a la parella que es tinga en eixe moment, coses que són totalment independients.

En el marc de l’any temàtic “Dones LTB: Sororitat i Feminisme”, la doble discriminació a la qual estan exposades les dones bisexuals que, degut al masclisme i la bifòbia, “som percebudes per gran part de la societat només com un objecte sexual, destinat a satisfer qualsevol tipus de fantasia”, denuncia Noelia Mellado, coordinadora del Grupo de Políticas Bisexuales de FELGTB.

Ana, de 25 anys, ha viscut sempre en un poble xicotet de Castella-La Manxa on començà a eixir amb xics i encara que les dones li atreien, inconscientment, ho amagava o ho disfressava d’enveja sana perquè mai havia sentit parlar de la bisexualitat i no sabia el que era. “Crec que és fonamental que es coneguen i es visibilitzen les distintes orientacions sexuals, perquè a una persona bisexual de 13 o 14 anys que estiga descobrint-se, li pot ser de molta ajuda saber que no només es pot ser heterosexual, lesbiana u homosexual”, explica.

Ana ha experimentat l’estigma i la cosificació que pateixen les dones bisexuals sobretot a través de les xarxes socials: “les persones bisexuals sempre tenim que estar combatint l’estereotip de que som vicioses i quan tens una relació, es donen problemes de parella perquè l’altra persona creu que li seras infidel”.

En un dia com hui reivindiquem el feminisme com una ferramenta necessària contra el patriarcat que contribueix a què les dones bisexuals siguen invisibilitzades, percebudes només com un objecte de dessig i que estiguen exposades a alts índex de violència sexual. “Creem firmement en el moviment feminista inclusiu ja que entenem que la diversidad és un valor que ens enriqueix a totes les dones”, assegura Mellado.

Share This