Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Llancem la nostra campanya “Continuem trencant BiMites#SócBisexualSócBisible amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual.

Us animem a conéixer-la, us sumeu i compartiu la campanya a les xarxes socials per a ajudar-nos a trencar aquests BiMites.

Mite 1 · “En el fons totes les persones som bisexuals. La bisexualitat no existeix”

Clar que existeix! La bisexualitat és una orientació sexual més que comparteixen milers de persones en el món. Ja n’hi ha prou de negació! A més, la creença que en el fons totes les persones som bisexuals anul·la la realitat bisexual i resta importància a les necessitats específiques de les persones bi. A més, fomenta la creença que la bisexualitat és un punt de partida de la nostra sexualitat, i que en la maduresa les persones acabarem definint-nos com homo o hetero.

.

Mite 2 · “Les persones bisexuals estan confoses, indecises o en una fase de transició”

Ni gais ni lesbianes són acusats d’estar travessant una fase quan ixen de l’armari. A més, aquest mite també fomenta la creença que el canvi és negatiu, quan més bé, és necessari en el creixement personal de qualsevol. La bisexualitat és igual d’estable que qualsevol altra orientació. Existeixen orientacions sexuals no monosexuals (bisexualitat, pansexualitat, polisexualitat etc.)

Respectem i escoltem el que les persones ens diuen!

.

Mite 3 · “Les persones bisexuals són promíscues, infidels i vicioses per naturalesa”

Aquest mite tan arrelat en la nostra societat, naix arran de que en ella, les orientacions monosexuals (preferència per un sol gènere) són l’única opció imaginable i acceptable, per la qual cosa qualsevol altra possibilitat que estiga fora d’eixa opció és vista socialment com alguna cosa negativa.

La promiscuïtat, la infidelitat i/o el vici són qüestions individuals que atenen a cada persona, independentment de la seua orientació sexual, per la qual cosa no està en la naturalesa de les persones bisexuals ser promíscues, infidels o vicioses. Podran ser-ho o no, i si ho són a tu que t’importa?

.

Mite 4 · “A les persones bisexuals els és igual carn que peix”

La bisexualitat no depén de la “proporció” d’atracció que sentes cap als sexes, sinó de com perceps la teua atracció sexual i la vius. Les atracciones per altres sexes de les persones bisexuals no té per què ser al mateix temps, ni en la mateixa proporció, ni amb la mateixa intensitat.

 

 

Share This