Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Lambda celebra l’aprovació de la Llei per a la Igualtat de les Persones LGTBI al País Valencià.

[València, 21 de novembre de 2018].

Hui és un dia d’alegria i celebració. Després de molts anys de lluites i reivindicacions per aconseguir la igualtat real i efectiva, finalment s’ha aprovat la Llei Valenciana per a la Igualtat de les Persones LGTBI. Una llei que garanteix els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, votada hui a les Corts i aprovada amb els vots a favor de Compromís, PSPV, Podem i Ciutadans, i amb l’abstenció del PP.

La Llei aprovada incorpora aspectes i eines bàsiques per tal de garantir la igualtat, i fer-la efectiva a tot el territori valencià. Alguns dels aspectes més rellevants són l’avantguardisme pel que fa a la inclusió de les qüestions intersex, el compromís en la lluita contra l’assetjament i la protecció de les i els menors LGTBI, la prohibició de les teràpies d’aversió, i l’obligatorietat de les administracions públiques de garantir les diversitats en àmbits com ara el laboral, el sanitari, l’esportiu o als mitjans de comunicació públics, entre d’altres.

Àlec Casanova, Coordinador General de Lambda, Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de València, manifesta que “vivim aquesta llei com un homenatge a totes les persones que han patit assetjament i agressions LGTBIfòbiques, i fins i tot a aquelles que han mort o han estat assassinades per motius LGTBIfòbics”. I és que aquesta llei posa fi a la impunitat de la violència contra les persones LGTBI, amb l’aplicació de sancions específiques, i fa efectiva la plena igualtat i la no discriminació per raó d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere, característiques sexuals o grup familiar, en el marc de les competències de la comunitat autònoma.

Des de Lambda, també manifesten que “ens haguera agradat que s’haguera aprovat per unanimitat, ja que és una llei que consolida drets fonamentals en democràcia, i pensem que el Partit Popular ha deixat passar, de nou, l’oportunitat de posicionar-se de part del drets humans per a les persones LGTBI. Amb la seua abstenció han deixat clara la seua postura contrària a la igualtat, encara que han intentat disfressar-la”.

Tanmateix, des del Col·lectiu s’insisteix en dos aspectes. D’una banda, la necessitat d’aprovar una llei d’àmbit estatal que cobrisca aquells aspectes que són competència de l’Estat, sobretot pel que fa a la situació de persones refugiades LGTBI, o aspectes relatius als codis civils o penals, atés que al País Valencià no hi ha Dret Civil propi. D’altra, la importància que la llei no acabe com una simple declaració d’intencions. Casanova conclou que “Des de Lambda, vetllarem perquè el desenvolupament de la llei siga el més ràpid i eficaç possible, amb els recursos adients i que arribe a tots els racons del País Valencià”.

 

 

Share This