Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Vàrem celebrar el cap de setmana pasat el 14é congrés de Lambda sota el lema “Lluitem contra l’odi, Som i Estarem”, en Las Naves Centre d’Innovació de València. Les 40 persones reunides reflexionàrem i decidírem juntes les línies d’actuació del nostre activisme LGTB+ per als pròxims dos anys. La prioritat del treball de la nostra entitat es centrarà en donar resposta sempre «contra les agressions, vinguen d’on vinguen», com es recull en la ponència política i organitzativa del Congrés, a més de persistir en la lluita pels drets fonamentals de tota la ciutadania i la supervisió del compliment de les lleis i protocols aprovats per les Corts Valencianes.

Apostem, una vegada més, per continuar amb la lluita per conquistar els drets fonamentals de les persones trans que continuem esperant l’aprovació de la llei trans estatal des de que es va aconseguir el matrimoni igualitari. És imprescindible, en aquest sentit, l’apoderament de les persones trans i la seua presència en tots els àmbits, dins i fora de l’entitat. Es considera clau el reforçament del voluntariat, cor de Lambda, i la seua visibilitat i defensa recurrent dels drets LGTBI perquè igual que es conquisten els drets, es poden perdre si no els defensem. També s’aposta per reforçar el treball contra la serofòbia, perquè és imprescindible trencar els prejudicis i la falta d’informació que porten com a conseqüència que moltes de les persones amb VIH continuem vivint amb por de visibilitzar-nos en el nostre entorn social i laboral, per temor a ser rebutjades o acomiadades.

14 congres lambda

D’altra banda, la sensibilització en centres educatius s’ha incrementat en els últims anys i és reconeguda per tota la comunitat educativa com un referent a l’hora d’atendre la diversitat sexual, de gènere i familiar, però no és suficient. Per això ens plantegen com a objectius proposar la introducció de continguts relacionats amb les realitats LGTB+ a la formació de professionals docents, com el màster de Professorat de Secundària, el Grau de Magisteri o els Graus formatius de Serveis Socioculturals i a la Comunitat.

Com a associació transfeminista, Lambda prossegueix la feina de revisió de l’empremta patriarcal, present a tota la societat, i pretén la participació real, efectiva i contínua de les dones dins de l’entitat. Posarem l’accent en generar una comissió d’igualtat i participació de les dones en l’entitat que vetle per la transversalitat als nostres espais, i per atendre les necessitats específiques, com, per exemple, la conciliació familiar, alhora que es dissenya i aprova el Pla d’Igualtat.

Per últim, anunciem la recuperació de l’espai jove –prolongació de l’espai adolescent– que realitzarà activitats relacionades amb donar resposta a les necessitats de socialització de la gent més jove després de les restriccions durant la pandèmia i davant l’augment de les agressions en els sectors més joves de la nostra societat.

Ratificació de l’executiva
A més, hem aprovat per unanimitat la gestió de l’última executiva i la seua continuitat. Es refrenda a Fran Fernández en la Coordinació General de Lambda i la resta de l’executiva queda conformada per Albert Cañizares a la Secretaria d’organització, Guadalupe Sáez en la Secretaria, Menchu Ramírez en la Tresoreria, David Vidal en la Vocalia de comunicació, Pau López en la Vocalia política, Nhabi Iturbide en la Vocalia social, Begoña Feria en la Vocalia de salut, Juan Villasante en la Vocalia de participació, i Julia Talavera en la Vocalia de voluntariat.

14 congres lambda

Resolució d’urgència contra la guerra
Des de Lambda, instem les institucions governamentals locals, autonòmiques, estatals i comunitàries a realitzar immediatament totes les actuacions necessàries per a buscar vies de solució al conflicte de forma pacífica, garantir l’ajuda humanitària a la població ucraïnesa. També ens hem adherit al Manifest “No a la guerra, una altra vegada” signat per centenars d’organitzacions i plataformes ciutadanes.

Reclamem que es done resposta el més ràpid possible i amb les màximes garanties a les necessitats de les persones refugiades, especialment dels grups més vulnerables, visibilitzant les realitats de les persones LGTB+ i, per això, ens comprometem a seguir col·laborant colze a colze amb les administracions públiques i entitats socials que treballen amb persones migrants i refugiades.

Share This