Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

DISCRIMINACIÓ I ODI CONTRA LES PERSONES LGTBI, 

UN PROBLEMA GLOBAL DE DRETS HUMANS.ai

Amnistia Internacional València s’uneix a la concentració convocada per LAMBDA València el dissabte 21 de maig a les 19,30 hores en la Plaça dels Pinazos en el marc dels actes pel 17 de maig: Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia.

Amnistia Internacional iniciarà una CAMPANYA GLOBAL DIRIGIDA A les AUTORITATS DE TUNÍSIA, demanant la revocació dels articles 230 i 226 del codi penal, que criminalitza les relacions entre persones del mateix sexe. 
El Codi Penal de Tunísia penalitza les relacions homosexuals consentides entre adults. També inclou articles que penalitzen actes i expressions que són “ofensives o menyscaben la moral pública i la decència” i que són utilitzades per a perseguir a individus sobre la base de l’expressió de la seua identitat de gènere. Estes lleis posen a les persones‪ LGBTI en risc de ser arrestades i perseguides per la seua orientació sexual o identitat de gènere, real o percebuda, i creen un clima d’abús per part de diferents actors, tant de l’Estat com d’aliens, pràcticament sense rendició de comptes per als responsables.

Amnistia Internacional vol fer visible el que està ocorrent a Tunísia i mostrar solidaritat amb els seus activistes LGTBI.

A més de difondre aquesta campanya, aprofitaran la concentració per a VISIBILITZAR EL CAS D’ IHAR TSIKHANYUK, activista bielorús pels drets dels col·lectius LGBTI, qui després de declarar obertament la seua homosexualitat i intentar, sense èxit, legalitzar al gener de 2013 el Centre de Drets Humans Lambda, va ser interrogat, colpejat i amenaçat per la policia.

Amnistia Internacional recorda al Govern bielorús que, com Estat part del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, Bielorússia té l’obligació de respectar i fer valdre els drets de totes les persones que es troben en el seu territori, sense discriminació per cap motiu, tampoc la identitat de gènere o l’orientació sexual.

Share This