Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

El 20 de novembre se celebra el Dia Internacional de la Memòria Trans. Lamentablement l’actualitat més recent ens dóna motius per a continuar commemorant aquesta data.

El passat dia 1 de novembre vam rebre la tràgica notícia que una persona de 18 anys s’havia llevat la vida a causa de les burles i agressions dels seus companys per la seua expressió de gènere i al silenci de les persones que van ser testimoni d’això.

No és la primera vegada que succeeix una cosa així, no oblidem a Thalía, ni a Ekai, ni a Alan… Ni a totes les persones que se’n van anar abans d’hora per tindre la valentia i el coratge de mostrar-se davant el món tal com eren. Per totes elles, seguim i continuarem lluitant i creant espais segurs perquè aquestes situacions no tornen a repetir-se.

Enguany volem posar el focus a l’aula, lloc en el qual sense la supervisió ni la formació adequada pot convertir-se en un espai vulnerable per a la diversitat sexual i de gènere.

Hem preparat les següents activitats:

 • 19 de novembre. Xarrada: “La realitat trans a les aules. I ara què?”
  Et convidem a acostar-te el dimarts 19 de novembre a les 18.30 h a la nostra seu al carrer República Argentina 22 per a participar en la xarrada “La realitat trans a les aules. I ara què?”, sobre l’aplicació del protocol d’acompanyament per a garantir el dret a la identitat de gènere, l’expressió de gènere i la intersexualitat.
  .
  La xarrada, dirigida a docents, famílies de menors trans i població general, serà a càrrec de Fran Fernández, docent i tècnic de programes de Lambda, en la qual ens parlarà sobre com s’aplica el protocol i la importància que els centres educatius el posen en funcionament de la manera correcta per a facilitar el procés de transició de les persones trans en la seua etapa formativa. També ens explicarà com treballen ell i el seu equip amb les famílies, el professorat i l’alumnat amb la finalitat que les aules siguen més inclusives i diverses.
  .
 • 23 de novembre: Projecció del documental ‘La resistència trans’
  Volem també crear un espai per a la trobada, la distensió, l’oci i la cultura. Així que, si no vas poder estar present en la inauguració del festival Mostra La Ploma, el dissabte 23 de novembre a les 19.30 h tornarem a emetre el documental ‘La restistència trans‘ de Claudia Reig, amb el qual es va donar obertura al festival. El lloc serà en la nostra seu.
  .
  Després de la seua visualització soparem juntes totes les persones assistents, Lambda posarà la beguda i el picotege, no t’oblides de portar el sopar!

L’entrada per a totes dues activitats serà lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.

 

Share This