Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Un any més, el 26 d’abril commemorem el Dia de la Visibilitat Lèsbica. Són molts els èxits aconseguits en matèria d’igualtat, però la vida de les dones lesbianes encara està repleta de situacions discriminatòries que és necessari afrontar i eliminar.

Com a dones lesbianes, no hem escapat al sistema heteropatriarcal i la nostra sexualitat no normativa fa que ens construïm dins d’un sistema heterosexista que ens oprimeix. Acabar amb la invisibilitat del lesbianisme és una forma de reclamar un espai més divers dins d’aquesta societat. Per això necessitem la implicació de dones valentes que siguen els referents que els mitjans públics no ens ofereixen. Les dones lesbianes encara tenim camí per recórrer, avançar ens suposa un sobreesforç necessari per fer-nos presents i que se’ns reconega i considere lliures de prejudicis i estereotips.

De cara a la data més reivindicativa de les dones lesbianes, hem volgut preparar varies accions.

RECITAL MUSICAT DE POESIA

  • Dia: Dissabte 22 d’abril de 2017
  • Hora: 19:00hr
  • Lloc: Ca Revolta (C/Santa Teresa, 10 de València)

Compartirem una vesprada on deixarem fluir la nostra veu més interna, què és la poesia, realitzant un recital amb una selecció de poemes d’autores lesbianes i dones afins.

Llegirem poemes de Safo, Alba G, Elvira Sastre, Ana Elena Pena, Carmen Juan, Katy Parra, Cristina PeriRossi, Gloria Fuertes, Irene X, Emily Dickinson, Carilda Oliver, Piedad Bonnett, Yolanda Arroyo Pizarro.

Autora de la música: Maria José Riquelme Cervera.

Rapsoda: Inma Colata

Es tracta de poemes que ens transmeten, des de la vivència, l’anàlisi de la nostra presència en àmbits que s’inicien en la infància i tracten dimensions com la social, l’afectiva, la sexual o la física, generant un nou imaginari per a l’oient aliè a la realitat lèsbica que s’acoste a la mirada diversa.

DEBAT AL VOLTANT DE LA PEL·LÍCULA FREEHELD I, EN ACABAR, SOPAR DE PAIPORTA

  • Dia: Dissabte 29 d’abril de 2017
  • Hora: 19:00hr
  • Lloc: Lambda (C/República Argentina, 22)

Ens trobarem en Lambda per fer un debat al voltant de la pel·lícula Freeheld, que tracta sobre la lluita d’una parella de dones lesbianes, lauren i Stacie (Julianne Moore i Ellen Page) davant la desigualtat jurídica quan Lauren emmalaltix de càncer i la llei no recolza la possibilitat de deixar la seua pensió a la seua parella, com en qualsevol altra relació heteropatriarcal.

Una bona ocasió per debatir i raonar al voltant de la situació social i de desigualtat que poden trobar-se les dones lesbianes. Porta’t algo per menjar i soparem totx juntxs en la nova seu de Lambda.

T’animem a participar de les diferents activitats que hem planificat indenpendentment de la teua orientació sexual o identitat de gènere, ja que no és només la nostra lluita, és la de tota una societat que creu en la igualtat i en la llibertat.

Continuem destrossant els armaris que ens comprimeixen.

JO SÓC VISIBLE, TU PER QUÈ NO?

Share This