Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Hui, 26 d’octubre, es celebra el Dia de la visibilitat intersex. La intersexualitat és un ventall de condicions associades a un desenvolupament atípic de les característiques físiques sexuals, és a dir, que cromosomes, genitals i gònades no encaixen amb la típica presentació de mascle o femella.

La intersexualitat (o intersexualitats perquè hi ha moltes combinacions diferents) és una variació natural del ser humà, i no solen presentar un problema per a la salut de la persona. Segons un informe de “Lliures i Iguals de Nacions Unides” (UNFE), entre un 0,05% i un 1,7% de la població mundial naix amb trets intersex. Per a fer-ho més senzill d’entendre, aquest és un percentatge molt similar al que representa el nombre de persones pèl-roges.

Al País Valencià, des del 2018, gaudim d’una llei autonòmica que empara les persones intersex i prohibeix les intervencions per a modificar els genitals dels bebés. Però, què passa a nivell estatal? És necessari una llei que arribe a totes parts perquè els drets de les persones intersex també son drets humans.

Ningú pot escollir per tu el que eres!

Enguany hem preparat un fullet on trobaràs més informació sobre l’intersexualitat que pots veure fent clic ací: Fullet Dia de la visibilitat Intersex.

visibilitat intersex

Share This