Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

12020 és l’any de la lluita de les dones lesbianes, trans i bisexuals (LTB) per a aconseguir la igualtat real en els àmbits polític, cultural, educatiu, econòmic i social. Sota el paraigua “2020, Dones LTB: Sororitat i Feminisme”, dediquem este any per i per a totes les dones, amb les nostres diversitats, perquè és necessari visibilitzar les nostres realitats, tant com les interseccionalitats que ens travessen: orientació sexual, identitat, racialitat, diversitat funcional, salut i VIH, edat, ruralitat, espiritualitat…

Al llarg de l’any es visibilitzaran les realitats de les dones LTB i es pretén sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre la diversitat dels cossos, a més de continuar treballant en la creació d’un discurs que, des de la sororitat, represente a totes les dones amb les seues diferències i les seues similituds. Tal com manifesta la coordinadora de l’any temàtic de FELGTB, Maribel Povedano, “estem vivint una realitat política que fa imprescindibles les sinergies”. 

En este sentit, es denunciaran les opressions de gènere que viuen les dones i la suma de discriminacions que pateixen, a més, les que són part del col·lectiu LGTBI, de manera que estan exposades tant al masclisme i la misogínia, com a la lesbofòbia, transfòbia i bifòbia. “La ultradreta està atacant el nostre Estat de dret i els nostres valors democràtics i volem que l’any temàtic siga una eina per a fer front al seu populisme des de la unitat i l’activisme”, insisteix Povedano.

2020 es planteja com un any de feminisme, un any de sororitat i de solidaritat en què dones diverses i diferents però unides per desmontar la misoginia, com forma de lluitar contra el masclisme i el patriarcat, com acció bàsica per a l’empoderament i la construcció de la igualtat.

Defensem  el feminisme d’Ángela Davis, inclusiu i el més ampli possible perquè no existeix una única forma de ser dona. Defensem el feminisme de Marcela Lagarde: un feminisme de dones diferents, còmplices i aliades, que ens recolzem mutuament i entenem la diversitat com un valor positiu que ens enriqueix. 

Volem incidir en les discriminacions específiques que pateixen les dones LTB: 

  • la negació de l’accés a la reproducció assistida en el sistema sanitari estatal 
  • el doble impacte de l’escletxa salarial en les llars formades per dues dones 
  • la violència transfòbica a la qual estan exposades les dones trans, la negació i el no reconeixement social, polític i legal de la seua identitat sentida i la discriminació laboral que les aboca en molts casos al treball sexual
  • l’estigma masclista que cosifica permanentment a les dones lesbianes o bisexuals, entre altres aspectes.

“Continuarem treballant en aqueixa línia fins a aconseguir la igualtat real”, afegeix la coordinadora de l’any temàtic. La FELGTB deu continuar sent referent per a l’acció política i part de la disidència al model normatiu hegemònic, a més d’asumir la nostra identitat com un lloc d’enunciació política que cossos diversos poden liderar.

Des de les particularitats de les existències lesbiana, trans i bisexual, tenim el repte de treballar les nostres identitats lesbotransbifeministes sense que siguen restrictives ni discriminatories, per tal de no reproduir estructures d’opressió i privilegi.

Share This