La FELGTB dedicarà el 2020 a la lluita de les dones lesbianes, trans i bisexuals (LTB) per a aconseguir la igualtat real en els àmbits polític, cultural, educatiu, econòmic i social sota el paraigua de l’any temàtic “2020, Dones LTB: *Sororitat i Feminisme”.

Així, durant l’any vinent, es visibilitzarà la realitat d’aquestes dones i es denunciarà l’opressió de gènere que viuen i la suma de discriminacions que pateixen per ser, a més de dones, part del col·lectiu LGTBI, de manera que estan exposades tant al masclisme i la misogínia, com a la lesbofòbia, transfòbia i bifòbia.

Amb el nou any temàtic, FELGTB vol incidir, des d’una perspectiva interseccional (dones rurals, racialitzades, amb discapacitat, majors, etc.), en les discriminacions específiques que pateixen les dones LTB com la negació de l’accés a la reproducció assistida en el sistema sanitari estatal; el doble impacte de la bretxa salarial en les llars formades per dues dones; la violència transfòbica a la qual estan exposades les dones trans, la negació i el no reconeixement social, polític i legal de la seua identitat sentida i la discriminació laboral que les aboca en molts casos al treball sexual i l’estigma masclista que cosifica permanentment a les dones lesbianes o bisexuals, entre altres aspectes.

Amb aquesta elecció, a més, es pretén sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania sobre les diferents realitats de la dona i demostrar la diversitat dels cossos, així com continuar treballant en la creació d’un discurs que, des de la sororitat, represente a totes les dones amb les seues diferències i les seues similituds.

I és que, tal com manifesta la coordinadora de l’any temàtic de FELGTB, Maribel Povedano, “estem vivint una realitat política que fa imprescindibles les sinergies”. “La ultradreta està atacant el nostre Estat de dret i els nostres valors democràtics i volem que enguany temàtic siga una eina per a fer front al seu populisme des de la unitat i l’activisme”, anunci Povedano.

A més, afig que “la nostra societat s’ha diferenciat des de fa anys a ser pionera en la lluita de les dones i de les persones LGTBI i continuarem treballant en aqueixa línia fins a aconseguir la igualtat real”.

En aquest sentit, la portaveu recorda que “l’Orgull estatal LGTBI celebrat a Madrid és referent en l’àmbit internacional i, en 2019, la protesta del 8M a Espanya es va convertir també en un exemple en l’àmbit mundial lloc que centenars de milers de persones van eixir al carrer en les principals ciutats i, només entre Madrid, València i Barcelona, va reunir a més de 770.000 persones”.

Share This