Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

En la societat occidental actual comença a reconèixer-se la llibertat dels individus per sentir-se atrets per qui vulguin, independentment del seu sexe, identitat de gènere, orientació sexual, raça, classe etc. Però això no significa que totes les orientacions sexuals estan sortint a la llum per igual, ni que els seus processos de visibilització social i inclusió en les polítiques públiques s’hagin donat al mateix temps, per això, es podria dir que al llarg de la història del moviment LGTB a Espanya la “B”, que representa a les persones bisexuals, no ha rebut la mateixa atenció, per tant segueix invisibilitzada en molts àmbits de la societat i dins de molts programes per la lluita contra l’homofòbia i la transfòbia i fins i tot dins de molts organismes LGTB.

La bisexualitat és una orientació sexual que està envoltada de molts mites que configuren una imatge negativa d’ella en l’imaginari social, tenint la seva expressió més greu en la bifòbia, real i diferent a l’homofòbia. La bifòbia és el conjunt de sentiments, actituds i comportaments negatius cap a les persones bisexuals i està present en tots els nivells socials incloent els col·lectius de persones LGT. Causa directa d’això és l’evident falta de referents de les persones bisexuals en la literatura, mitjans de comunicació, en política o altres àmbits de la societat.

El 2016 serà l’Any de la visibilitat bisexual en la diversitat amb l’objectiu de donar a conèixer a la societat què és realment la bisexualitat, combatent els mites que l’envolten.

Amb aquest any temàtic pretenem acabar amb la bifòbia en totes les seves expressions i aportar referents dins de la societat, amb la finalitat de empoderar-nos com a persones bisexuals i obrir camí a les futures generacions perquè visquin plenament la seva afectivitat i/o sexualitat. Creiem que ampliar els marges de cada persona per autodefinir-se, i viure concorde a la seva sentir, no fa sinó col·laborar al desenvolupament d’una societat més igualitària, lliure i inclusiva amb totes les realitats.

Com ho anem a treballar en Lambda?

Sensibilitzar de la realitat bisexual és l’objectiu principal del nostre any temàtic. Per a això des de Lambda treballem per generar mecanismes d’identificació i referents que permetin l’apoderament i autoestima de les persones bisexuals través de les activitats programades per a l’any bisexual i de manera transversal en els diversos grups que configuren Lambda i el nostre activisme.

A més la bisexualitat, al ser una orientació sexual que poden compartir homes i dones cisexuales (persones el sexe anatòmic de les quals es correspon amb la seva identitat de gènere), transsexuals, persones transgènere i intersexuales ens permet treballar qüestions de gènere, desglossant la realitat bisexual segons el sexe o gènere amb el qual t’identifiques, per generar canvis socials i polítics que atenguin de manera més encertada a les diverses necessitats. Per això anem a treballar des dels feminismes com a pedra angular des de la qual construir la societat que volem habitar. Així doncs treballarem des del respecte i la comprensió d’altres orientacions sexuals i identitats de gènere que ajuden als moviments LGTB a trencar amb els rols de gènere imperants i crear, d’aquesta manera, una societat més igualitària.

Share This