Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Hui 20 de novembre és el dia Internacional de la Memòria Trans, en el qual rendim homenatge a les persones trans les vides de les quals van ser arrabassades per la transfòbia.

Segons Transgender Europe (TGEU), enguany tenim constància de 331 assassinats al voltant del món, sumant ja més de 3300 des que es van començar a registrar aquestes dades el gener de 2008. Lamentablement la xifra real estimada és molt major, ja que sovint aquests assassinats no són registrats adequadament a causa del desconeixement sobre la realitat de les identitats trans per part de les autoritats i dels qui treballen en els mitjans de comunicació.

A més de ser trans, la majoria de les víctimes pertanyien a altres sectors vulnerables de la població, com ser persones migrants a França, Portugal, Itàlia o Espanya (65% del total de víctimes en aquests països) o ser persones racialitzades als Estats Units (el 85%). El 61% es dedicaven al treball sexual, al qual moltes persones trans es veuen abocades davant la impossibilitat de trobar un treball concorde al seu talent i capacitats i en el qual es troben aïllades i sense un entorn social en el qual donar-se suport.

La violència directa cap al nostre col·lectiu és l’última baula d’una cadena reforçada i sostinguda per l’estigma i la discriminació estructural de les societats patriarcals, masclistes i misògines com la nostra. Exigim una legislació estatal que protegisca els nostres drets i el desenvolupament reglamentari de la llei trans valenciana, que s’apliquen polítiques inclusives amb especial atenció en l’àmbit soci laboral, que s’inculque el respecte a la diversitat i que deixem de mirar cap a un altre costat quan es deshumanitza a les persones trans. Només així, podrem acabar amb la transfòbia que fins ara ens ha arrabassat tantes vides.

Fem també recalcament en la vulnerabilitat de les persones trans més joves, que sense el suport ni la protecció adequades poden veure’s sotmeses a l’assetjament tant dins com fora de les aules i fins i tot en el mateix si familiar, causant-los un gran sofriment que a vegades ha tingut conseqüències fatals.

En Lambda donem tot el nostre suport als qui han perdut a un ser estimat a les mans de la transfòbia i exigim l’aprovació d’una llei integral LGTBI estatal que empare i done cobertura a totes les persones del col·lectiu que resideixen a Espanya, independentment de la seua edat, nacionalitat, ètnia, nivell social o cultural, religió, posicionament polític, orientació sexual, identitat de gènere o qualsevol altra condició per la qual puguen ser discriminades.

Si vols conéixer més sobre aquesta realitat, pots trobar més informació transrespect.org

.

Share This