Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

El 15 de març és el Dia de la Visibilitat Trans que celebrem amb la campanya ‘Persones Valencianes Trans’. Una campanya que presenta i mostra a una àmplia diversitat de persones trans. Cada fotografia busca reflectir amb sinceritat el dia a dia de les persones retratades. S’han captat rutines tan quotidianes com anar a fer la compra amb la teua parella o donar un passeig per un parc amb la teua família. Aqueixa és l’essència d’aquesta campanya, mostrar que les persones trans existeixen i són com tu.

Dins d’aquestes persones trans que formen part de la campanya es troben el primer regidor trans de la Comunitat Valenciana Guillem Montoro, al costat de la seua parella Patricia Estellés; o el nostre coordinador general Àlec Casanova.

També participa Dylan García, el primer menor valencià trans que va rebre el D.N.I. que li correspon, al costat de la seua mare Eva Salvador. Dorian Cuenca, un fill orgullós del seu pare trans (Alan Marín) i Dylan Úbeda, un menor trans, acompanyat de la seua família.

Un altre exemple de diversitat són Vicky Agud i Dariel Saúl, una parella formada per dues persones trans; Lluna Sanz i Allan Segura, universitaris activistes.

Àlec Casanova, coordinador general de Lambda, considera que “la invisibilitat és una altra forma de discriminació. Les persones trans no tenen referents ni representació en la societat valenciana pel fet que els mitjans de comunicació no mostren a personatges trans, no fan un ús adequat del llenguatge i no parlen de les persones LGTBI en general.”

Aquesta campanya està dissenyada i executada per la fotògrafa valenciana Sarabel Ramos. L’elecció dels espais on s’han realitzat les fotografies, el Mercat Central de València, la Plaça de la Verge, els carrers del barri del Carmen, els Jardins del Real o els voltants de la Ciutat de les Arts i Les Ciències, “vol transmetre el missatge que les persones valencianes trans reclamen el seu espai dins de la ciutat. Hem volgut fer-los visibles en tots els àmbits de la societat valenciana mitjançant localitzacions molt recognoscibles”.

.

Share This