Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) presenta, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eixida de l’Armari, el Diari Arc Iris, un nou material audiovisual dirigit a facilitar la labor de totes aquelles entitats o centres educatius que ofereixen formació en educació afectiu-sexual, familiar i de gènere dirigida a menors i joves.

Segons la coordinadora del grup d’Educació de FELGTB, Visi González, “es tracta d’una eina gratuïta que posem al servei de tots els centres d’ensenyament i de les diferents Conselleries d’Educació per a nodrir les formacions que s’imparteixen en aquesta matèria”. I és que, tal com recorda, “l’educació en diversitat-afectiu sexual, familiar i de gènere és obligatòria en els centres d’educació primària i secundària en moltes CCAA, d’acord amb les seues lleis LGTBI vigents. No obstant això, a vegades, no s’arriba a oferir per falta de recursos, per la qual cosa, en aquest sentit, volem facilitar el màxim possible la labor dels centres educatius i de les administracions”, assegura.

El Diari Arc Iris és l’adaptació audiovisual d’un conte editat per l’associació canària Algaravia que narra la història, inspirada en un cas real, d’una jove trans. El relat explica com gràcies a un correcte acompanyament per part del seu centre educatiu, així com del suport de les associacions LGTBI i de la seua família, va poder visibilitzar-se com a dona i tindre una etapa educativa feliç. Aquesta història és un exemple de com amb el degut acompanyament i una correcta informació sobre la realitat trans tant a la persona en qüestió, com al seu entorn, el procés de visibilització d’aquestes persones en l’àmbit escolar pot ser un simple pas més en el seu camí personal.

.

 

Tant la FELGTB, com les 55 entitats que la componen, reiteren la necessitat que en la pròxima legislatura s’aprove amb urgència una Llei Estatal d’Igualtat LGTBI que integre l’educació en diversitat afectiu-sexual, familiar i de gènere en el sistema educatiu i introduïsca l’obligatorietat que tots els centres d’ensenyament hagen de comptar amb protocols d’acompanyament per a l’alumnat trans i per als casos d’assetjament per LGTBIfobia.

Share This