Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Ara més que mai es fa evident la necessitat d’una sanitat pública de qualitat i a tot el seu personal li agraïm el seu treball estes setmanes per a fer possibles les cures, i reivindiquem que l’accés a la sanitat siga universal.

Recordem la importància d’informar-se amb fonts fiables, donada la quantitat de notícies contradictòries que es generen. Por això, responem de forma senzilla a 10 qüestions bàsiques sobre la relació entre VIH i coronavirus.

1. Si tinc VIH, tinc major riesc d’infectar-me?

Les persones amb VIH adherents al tractament, amb un recompte normal de CD4 i indetectables sembla ser que no tenen un risc major que la població general.

VIH y COVID19

2. Aleshores, si tinc VIH, quan pot supoarr el Covid-19 major risc?

Es consideren grups de risc aquelles poblacions que son vulnerables com ara persones majors, aquelles amb problemes crònics de salut com malalties pulmonars o cardiovasculars o persones amb el sistema inmune deprimit. Les persones amb VIH amb un nivell de CD4 per baix de 250 còpies podríen entrar en eixa població vulnerable de presentar complicacions greus en cas d’infectar-se.

3. El meu tractament antiviral per al VIH, em protegeix del Covid-19?

Segons fonts sanitàries, no hi ha evidència de què el tractament antiviral protegisca d’adquirir el coronavirus.

4. I si prenc PrEP, evite infectar-me de Covid-19?

No, no hi ha evidència científica. PrEP preve només la infecció de VIH.

5. Si tinc VIH, he de prendre unes mesures de prevenció especials?

Si tinc VIH dec fer cas de les recomanacions generals de prevenció: rentar-me les manas amb freqüència, cobrir boca i nas en tossir o esternudar, utilitzar mocadors d’un sol ús, evitar tocar-me la cara, boca, nas i ulls, i desinfectar objectes i superficies.

VIH y COVID19

6. Què passa amb les meues cites mèdiques en els serveis d’unitats infeccioses?

Molts hospitals han suspés les cites i només atenen urgències durant l’estat d’alarma sanitària. Si tens una cita prevista, contacta amb el teu hospital per telèfon i t’indicaran què deus fer.

7. I si tinc que arreplegar el meu tractament antiviral en farmàcia hospitalària?

Totes les persones podran continuar amb el seu tractamento durant l’estat d’alarma sanitària, però per a la recollida de tractament molts hospitals també estan adaptant la seua atenció hospitalària. Crida per telèfon abans d’anar i que des del teu hospital t’informen per si ha hagut algun canvi.

8. Tinc VIH i crec que tinc símptomes de Covid-19, què faig?

Totes les comunitats autònomes han posat en marxa telèfons d’atenció. En la Comunitat Valenciana pots cridar gratuïtament al 900 300 555. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública també té una web específica per a poder contactar amb el personal sanitari, a la que pots accedir fent clic ací.

VIH y COVID19

9. Existeix tractament per al Covid-19?

No, no existeix un tractament específic però sí comptem amb tractaments que controlen i  alleugen els símptomes.

10. Tinc VIH i dubtes sobre este o altres aspectes, puc contactar amb Lambda?

Per descomptat, Lambda continua disponible per a acompanyar-te i ho fem ara de manera virtual. Escriu-nos a provavih@lambdavalencia.org.

 

Més informació que pots consultar

In English:
Chemsex
Share This