Diversitat a les aules

El Pla Divèrsia és un projecte elaborat pel grup d’Educació de Lambda amb la finalitat de formar a l’alumnat en diversitat sexual, familiar i d’identitat de gènere i així poder eradicar la LGTBfòbia de les aules valencianes. Està dirigit a tots els agents que intervenen en l’educació: famílies, alumnat, docents i societat en general.

Aquest pla naix com a resposta al panorama d’assetjament al qual es veu sotmés l’alumnat LGTB (lesbianes, gais, trans, bisexuals) o aquell que trenca amb els rols de gènere establits. Les dades dels estudis més recents mostren que els casos d’assetjament LGTBfòbic en les aules estan augmentant en els últims anys. “A voltes la desesperació i sentiment de solitud de les i els alumnes que pateixen assetjament per la seua orientació sexual o identitat de gènere és tal que un 17% arriba a idear o fins i tot intentar suïcidar-se”.

Si vols sol·licitar activitats del pla Divèrsia, fes clic ací.

Conscients de la importància de la tasca que desenvolupa el grup d’Educació de Lambda, Institucions, entitats, associacions i sindicats implicats en l’àmbit educatiu han donat el seu suport al pla DIVÈRSIA: El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, la Federació Valenciana d’Estudiants, FAPA Valencia, AMPGYL-asociación de madres y padres de gays, lesbianas, bisexuales y transexuales, FELGTB, Movimiento contra la Intolerancia, Florida Universitaria, la Facultat de Magisteri de la Universitat de València i la seua unitat d’Igualtat, la Universitat Politècnica de València, la Unió de Cooperatives d’Ensenyament Valencianes, els sindicats CGT, CCOO, Intersindical Valenciana i UGT-FETE PV i administracions com la Diputació de València, l’ajuntament de València, L’ajuntament de Quart o el ministeri de sanitat i assumptes socials.
Si vols descarregar el dossier de presentació del Pla Divèrsia fes clic ací.

 

Per accedir al curs de formació per a docents de secundària (10 hores) fes clic ací. (ACTIU)

Per accedir al curs de formació per a docents (30 hores) fes clic ací. (TANCAT)

Uneix-te al nostre butlletí