Intervencions educatives en col·legis

“Tots hem mirat al cel, de nit, alguna vegada. Si recordeu, el cel nocturn és molt fosc i en ell, a voltes, es veu la Lluna i, altres vegades, també poden veure’s centenars de llums brillants i diminutes, els estels. Sabeu? Alguns d’aqueixos estels són en realitat planetes, com la Terra, el lloc on vivim, encara que amb altres noms. Doncs bé, en un d’aqueixos llunyans i brillants planetes, anomenat Menta, vivia el meu amic Flop”… Així comença el conte del meu amic Flop. Una aventura plena d’humor i tendresa en la qual Flop coneixerà moltes formes diferents de ser i pensar. Un viatge que li portarà a plantejar-se… És necessari canviar?
Aquesta intervenció va adreçada a alumnat d’entre 5 i 11 anys (específicament a alumnat de últim curs d’infantil i primer i segon cicle de primària) encara que es pot adequar a necessitats concretes.

L’activitat consisteix en un contacontes i posterior debat amb una duració d’un màxim d’1,5 hores amb un grup classe (mai més de 30 alumnes alhora) adreçat a introduir els següents temes:

  • La diversitat com un valor enriquidor de la nostra societat.
  • Les diferències ens enriqueixen (diferents models familiars, diferents formes d’estimar, diferents formes de ser i sentir…)
  • Valors com el respecte i apreciació positiva de la diversitat.
  • Desconstrucció dels estereotips de gènere en les xiquetes i xiquets.
  • Foment de la lectura als centres escolars.

La narració teatralitzada d’un conte, o el que es coneix com contacontes, és una activitat amena i divertida, ja que el narrador amb la seua habilitat explica històries d’una manera directa i amb un llenguatge adequat. Açò ajuda a visualitzar la història pel que potencia la seua imaginació, curiositat i creativitat. A més, amb els contes s’inculquen valors i que coneguen situacions on es transmeten valors i comportaments socials positius facilitarà que els interioritzen i facen ús d’ells al llarg de tota la seua vida.

Si vols rebre més informació de com podem col·laborar amb la teua escola envia un correu a xarrades@lambdavalencia.org

Uneix-te al nostre butlletí