Salut sexual

Des de 1992 el grup de Salut Sexual i VIH (abans Stopsida) està dedicat a la prevenció del VIH/sida i altres ITS així com a fomentar la salut sexual des de i per a la comunitat LGTB.

El nostre principal objectiu és prevenir i informar al voltant de la infecció per VIH i altres ITS dins del col·lectiu LGTB. Creiem que és necessari informar la comunitat LGTB sobre la realitat del VIH i en concret al col·lectiu d’homes que tenen sexe amb homes per ser una població especialment vulnerable.

Dins de la nostra activitat, considerem primordial lluitar contra l’estigma dins del col·lectiu LGTB i la societat en general front aquelles persones que viuen amb VIH.

El Grup de Salut Sexual i VIH realitza diverses activitats adreçades a divulgar la informació sobre el VIH i altres infeccions, a fomentar el diagnòstic precoç i l’adquisició d’hàbits saludables a les relacions sexuals. En concret, les accions que realitzem són:
– Campanyes informatives sobre VIH i sexe més segur.
– Repartiment de material preventiu (preservatius i lubricants) i promoció de la prova ràpida a locals d’oci LGTB i locals de sexe entre homes.
– Foment de la salut sexual a través de les TICs: Internet i aplicacions mòbils.
– Formació contínua del voluntariat.
– Tallers de sexualitat i promoció de la salut sexual.
– Participació a distints fòrums relacionats amb la salut sexual com ara taules redones, congressos, taules informatives, etc.

Tanmateix, coordinem les nostres activitats amb entitats autonòmiques com ara CALCSICOVA o nacionals com l’Àrea de Salut de la FELGTB o CESIDA.

Al grup de Salut sexual i VIH pots trobar informació i formació específica sobre salut sexual a més de formar part d’un grup de voluntàries i voluntaris dinàmic i compromés.

Ens reunim els dilluns no festius (mireu agenda d’activitats) a les 19.00 en la seu de Lambda:  C/ República Argentina, 22 de València.
Pots contactar amb nosaltres en el correu salutsexual@lambdavalencia.org.

Uneix-te al nostre butlletí